De ABCAT houtrookfilter

Heeft u een houtkachel? Dan zult u wel bekend zijn met de uitstoot van roet, fijnstof en geurstof. Houtstoken is een goed alternatief voor fossiele brandstoffen, maar het brengt dus ook de uitstoot van vele andere stoffen met zich mee. Hoe modern uw houtkachel ook is, deze uitstoot bij het stoken van hout is onvermijdelijk. Dit is niet altijd even fijn voor uw omgeving en uzelf. Daarom verkopen wij de ABCAT houtfilter. Zoals iedere auto een katalysator of roetfilter heeft om de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen terug te dringen, hebben wij nu de ABCAT die dezelfde roetfilter-technologie toepast op de uitlaat van uw houtkachel.

Wat is een ABCAT houtrookfilter?

ABCAT staat voor After Burning CATalyst. Dit betekent in het Nederlands: naverbrandingskatalysator. Een zogenaamde katalysator is een stof die een reactie begint of versnelt zonder daar zelf bij te worden verbruikt. Grote kans dat u een katalysator in de uitlaat van uw auto hebt zitten. In de uitlaat zorgt de katalysator ervoor dat de laatste overgebleven onverbrande diesel of benzine alsnog wordt verbrand. Deze stof voorkomt op die manier dat dergelijke (schadelijke) overblijfselen in de lucht terecht komen en dus voor vervuiling zorgen. In de kachel bevindt zich een soortgelijke situatie.

De ABCAT houtrookfilter zit in de uitlaat van de kachel. De filter verbrandt moeiteloos de onverbrande stoffen en schadelijke verbindingen in de rook dat afkomstig is van het opgebrande hout. Bij de vlamloze naverbranding maakt de ABCAT korte metten met roet, teer en andere sterk ruikende verbindingen. Hierdoor wordt de geur van uw houtkachel geneutraliseerd en blijft de schoorsteen langer schoon.

Wat zijn de voordelen van een ABCAT houtrookfilter?

Door het gebruik van het ABCAT systeem als toevoeging op uw houtkachel zorgt u er voor dat de uitstoot van schadelijke stoffen met 96% worden verminderd. Dat is een zeer hoog percentage wat positieve invloed heeft op uw gezondheid en uw omgeving. De lucht wordt schoner en fijner om weer in te ademen en anderen zullen geen hinder meer ondervinden van uw houtkachel. Daarnaast is de ABCAT houtrookfilter eenvoudig te plaatsen. En niet geheel onbelangrijk: u reinigt de houtrookfilter makkelijk. De ABCAT is ontworpen om 20 stookseizoenen lang mee te gaan. Het is dus een investering die een ruime tijd mee gaat en vele grote voordelen met zich mee brengt. Een visuele weergave van de ABCAT ziet u hieronder. 

ABCAT houtrookfilter

Vragen over een ABCAT houtrookfilter?

Heeft u nog vragen over ABCAT houtrookfilter? Neemt u dan een kijkje in de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij of heeft u liever telefonisch contact, dan mag u ons ook bellen op (0512) 46 11 31. Of stuur een e-mail naar info@mulderhaarden.nl voor informatie over dit houtrookfilter. Wij kunnen u van passend advies voorzien en helpen u graag op weg met de aanschaf en/of installatie van het ABCAT houtrookfilter.

MetalotermProfiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/ Bewust stoken 

 

Maandag: gesloten
Dinsdag en Woensdag:
op afspraak
Donder- en
Vrijdagochtend: Op afspraak
S'middags: geopend van half 2 tot 5
Zaterdag: open van 10 tot 4 uur

 

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 
9245 HB Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

                              

 

 

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden