Blogs van Mulder Haarden.  

Tips en tricks over onder andere het onderhoud van uw haard, de laatste haard-trends en decoratietips.

Hoe kan je je kamer zo sfeervol mogelijk inrichten

Welke houtkachel heeft het hoogste rendement?

Wat is een pelletkachel?

Wat is de beste pelletkachel?

Wat kost een pelletkachel?

Wat kost een houtkachel? 

Hoe een pelletkachel afstellen?

Wat zijn de beste elektrische haarden?

Houtkachel kopen? Hier moet u op letten

Hoe werkt een pelletkachel?

De haard vormt letterlijk en figuurlijk het hart van een huis. Een plek waar je warmte en gezelligheid vindt en die als middelpunt van de woonkamer fungeert. De schoorsteenmantel is dan ook een uitgelezen plek om sfeervol aan te kleden met de mooiste decoraties!

banner blogpagina

Een verzameling herinneringen

Die foto van uzelf als baby op de arm van uw moeder, jullie trouwfoto, dat vrolijke kiekje tijdens de familievakantie in Italië… Dit soort dierbare herinneringen verdienen een ereplek in huis. En omdat een schoorsteenmantel meestal een smalle rand heeft, zijn fotolijstjes perfect om hierop neer te zetten. Kies voor een strakke eenheid door de verschillende foto’s in dezelfde lijstjes te doen, of creëer juist een speelse look door te variëren in kleur, hoogte en materiaal. U kunt ook andere herinneringen toevoegen, zoals de (vergulde) babyschoentjes van uw kinderen, een knutselwerkje of een gedroogd bruidsboeket. Een leuke manier om iets te tonen is om het onder een glazen stolp te plaatsen; bijvoorbeeld de schelpenverzameling van de vakantie. Zo’n persoonlijke schoorsteenmantel zorgt voor nog meer warmte in huis!

Een natuurlijke oase van rust

Potten met planten, botanische prints, natuurlijke materialen, een groen geverfd wandje… de botanische trend is al jaren populair. Niet zo vreemd, want in deze voortrazende maatschappij snakken wij allemaal naar wat meer rust om ons heen. En wat werkt rustgevender dan de natuur? Maak van de schouw daarom een natuurlijke oase. Planten mogen hierbij uiteraard niet ontbreken. Wissel een mooie (bloemen)tak in een vaas af met een cactus of vetplantje. Ook een orchidee is een stijlvolle decoratie voor de schoorsteenmantel. Of maak zelf een plant in een fles: deze hebben geen water nodig en zijn een ware eyecatcher! Zorg voor een mooie styling door te variëren in grootte. Meestal werkt het goed om twee grote items aan te vullen met iets kleins. U kunt deze natuurlijke styling eventueel verder doorvoeren met dieren; van een uilenbeeldje op de schoorsteenmantel tot een grote hertenkop aan de muur!

Een groots gebaar

Een mooi kunstwerk, grote vaas of bijzonder beeld geeft u graag de meest prominente plek in huis. Zet hem op de schoorsteenmantel en uw pronkstuk krijgt gegarandeerd de aandacht. Bovendien is uw schouw meteen ‘af’. Of hang een groot schilderij of vergulde spiegel niet eens aan de muur boven de haard, maar zet hem op de schoorsteenmantel zelf. Dat geeft wat speelsheid en een Scandinavisch tintje aan uw interieur.

Beleef de seizoenen

Als uw schoorsteenmantel eenmaal perfect is gedecoreerd, dan houdt u dat natuurlijk graag zo. Maar het is minstens zo leuk om de decoraties af te wisselen. Haal hiervoor bijvoorbeeld inspiratie uit de seizoenen! Een schoorsteenmantel met kaarsen, winters bloemstuk en een mooie krans aan de muur brengt een echte kerstsfeer in huis. Zijn de feestdagen achter de rug, dan voelt het heerlijk om de kerstversiering te vervangen door iets lichts en fris, zoals een boeket veldbloemen, een decoratief vogelhuisje of een bloembolletje in een weckpot. Zo is de schoorsteenmantel ieder moment van het jaar het toneel voor steeds een nieuw en verrassend stilleven!

MetalotermProfiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/ Bewust stoken 

 

Maandag: gesloten
Dinsdag en Woensdag:
op afspraak
Donder- en
Vrijdagochtend: Op afspraak
S'middags: geopend van half 2 tot 5
Zaterdag: open van 10 tot 4 uur

 

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 
9245 HB Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

                              

 

 

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden