Blogs van Mulder Haarden.  

Tips en tricks over onder andere het onderhoud van uw haard, de laatste haard-trends en decoratietips.

 

Trends haarden en kachels 2017

Eigen haard is goud waard: deze spreuk is anno 2017 relevanter dan ooit. Huiselijk geluk is niet meer oubollig, maar heel trendy. We zijn het liefst thuis, waar we de lekkerste baksels uit de oven halen, etentjes organiseren aan de keukentafel en een gezellige sfeer scheppen in ons interieur. Een haard of kachel past natuurlijk perfect in deze trend. De nieuwste exemplaren hebben bovendien een prachtige vormgeving, een optimaal rendement en zijn uiterst gebruiksvriendelijk!

De houtgestookte liftdeurhaard

Kies je voor het rendement van een gesloten haard of de gezelligheid van een open haard? Met een liftdeurhaard beschik je over allebei! Dankzij de wegschuifbare glasdeur bepaal je zelf of het vanavond een gesloten vuur of knetterend haardvuur wordt. Ideaal als je veilig wil stoken in het bijzijn van kinderen, maar ook eens wilt genieten van een open haard. Deze handige inbouwhaard beantwoordt aan alle eisen van een modern gezin!

De houtkachel van speksteen

Typisch Scandinavisch en steeds populairder in Nederland is de speksteenkachel. Deze ‘gezonde’ en milieuvriendelijke kachel stookt uitermate zuinig met vrijwel geen CO2 uitstoot. De houtkachel heeft een mantel van speksteen en is in staat is warmte op te slaan en geleidelijk af te geven. Zo kun je met zo’n 3 uur stoken het huis de hele dag verwarmen. Dat bespaart op de energierekening! Een speksteenkachel heeft bovendien een echt huiselijke uitstraling. Deze authentieke houtkachel fungeert als een stralend middelpunt in ieder huishouden!

De verticale haard

Verticaal is een trend die je bijvoorbeeld terugziet in het verticaal tuinieren, hangstoelen in huis en tuin en hangplanten. Ook de nieuwste modellen kachels en haarden maken van de verticale ruimte gebruik. Zo is de elegante Scan 66-1 ontworpen als hangend model. Met de subtiele ronde vormgeving lijkt het wel alsof deze houtkachel langs de muur zweeft! De verticaal vormgegeven Gazco Studio 22 Sorrento kan op hoogte in de wand worden ingebouwd. Behalve ruimtebesparend ziet deze verzonken gashaard ook nog eens uitermate stijlvol uit: een gashaard als een modern schilderij!

De ronde design haard

Voor een elegante sfeerverwarming zijn vrijstaande kachels met een ronde vormgeving populair. Deze designwaardige houtkachels hebben een elegante uitstraling. De grote glazen deur biedt een panoramisch zicht op de vlammen. De elegante Scan 58 met zijn ovale vorm op een ronde voet won hiermee zelfs de internationale ‘Red Dot’-designprijs. En de ranke, cilindervormige Scan 83 kan worden geleverd met een roterend voetstuk, zodat je vanuit iedere hoek van de vlammen kunt genieten. Ook de kachels uit de Morsø 6100 serie zijn met hun kenmerkende, ovale ontwerp een stijlvolle aanwinst voor de moderne woonkamer.

Decoratief emaille

Ten slotte is de houtkachel met een emaillen mantel de meest trendy kachel van het moment. Het dunne laagje gesmolten glas geeft de kachel een glanzende, strakke afwerking en kan bovendien in allerlei kleuren worden uitgevoerd. Onze favoriet is de Dovre Vintage 35.  Met zijn retro televisiemodel op pootjes en het contrasterend witte emaille is deze designhaard een echte blikvanger! En dankzij het spierwitte emaille op de Jøtul F 163 heeft deze trendy kachel een natuurlijke, Scandinavische look die perfect past in een modern interieur.

Of je nu kiest voor een moderne look of traditioneel uiterlijk, gaat voor een verzonken gashaard of een designwaardige houtkachel; de haarden en kachels van Mulder Haarden creëren stuk voor stuk die warme huiselijke sfeer waar we zo naar verlangen!

Metaloterm Schoorsteenveger Hessel Bewust stoken SVG logo

Openingstijden:

Maandag:
Dinsdag t/m Vrijdag:

Zaterdag:
Gesloten
09.00 - 12.30 uur
en 13.30 - 17.00 uur
09.30 - 16.00 uur

Reviews van Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 59 beoordelingen

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 9245 HB        Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nlSitemap

Bekijk ook onze:

 info@mulderhaarden.nl   |  Telefoon (0512) 46 11 31       

Mulder Haarden

 

Mulder Haarden