Blogs van Mulder Haarden.  

Tips en tricks over onder andere het onderhoud van uw haard, de laatste haard-trends en decoratietips.

Hoe kan je je kamer zo sfeervol mogelijk inrichten

Welke houtkachel heeft het hoogste rendement?

Wat is een pelletkachel?

Wat is de beste pelletkachel?

Wat kost een pelletkachel?

Wat kost een houtkachel? 

Hoe een pelletkachel afstellen?

Wat zijn de beste elektrische haarden?

Houtkachel kopen? Hier moet u op letten

Hoe werkt een pelletkachel?

Tuinhaarden voor een lange zomeravond

Zodra de lente zich aankondigt en de temperaturen stijgen, gooien we gelukzalig de tuindeur open. Eindelijk kunnen we onze tuin weer in! Hopelijk is dit de start van een lange zomer vol gezellige barbecues, ontspannen rustmomenten en zwoele zomeravonden. Geniet nog meer van het buitenseizoen met een tuinhaard. Met deze uitzonderlijke sfeerverlichting zit je altijd heerlijk warm, is het ‘s avonds nóg gezelliger en geniet je optimaal van het heerlijke buitenleven!

Een tuinhaard voor elke tuin

Of je nu een moderne of natuurlijke tuin hebt, een grote veranda of juist een klein dakterras; een tuinhaard vormt altijd het sfeervolle middelpunt. De dansende vlammen zorgen voor een zacht licht, geven een gezellig knisperend geluid en verspreiden een weldadige warmte. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende modellen zodat de uitstraling van de haard altijd perfect past bij de stijl van je tuin. Zo zorgt de Burnies, een stoere kachel op 3 pootjes, voor een onvervalst outdoorgevoel. Het verstelbare rookkanaal maakt deze haard ideaal voor een veranda of overkapping. Houd je van design? Kies dan voor Oval, met zijn eigenzinnige vormgeving in ovale vorm. Een sieraad voor het terras! En het vierkante model Wanders Jens voorziet iedere tuin en elk terras van heerlijke warmte in een trendy jasje. Zo zorgt een tuinhaard altijd voor de juiste ambiance - zelfs zonder brandend haardvuur!

Tuinhaard aanschaffen voor de zomer

Als de winter ten einde loopt, is het lang wachten op de komst van de zomer. Maar wel het ideale moment om je buitenparadijsje alvast op orde te maken. Oriënteer je ook alvast op een tuinhaard, want hoe eerder je die koopt, des te vroeger kun je buiten zitten! Bij de aanschaf van een tuinhaard kun je enkele punten in overweging nemen. Voor het stoken onder een overkapping heb je bijvoorbeeld een rookkanaal nodig. Kijk ook naar de dikte van het metaal waar de haard van is gemaakt. Dit zegt veel over de kwaliteit en dus de duurzaamheid. Een coating zorgt voor een nog langere levensduur. Verder kun je letten op de stookruimte. Hoe groter de ruimte, hoe meer hout je kunt stoken en des te meer warmte je krijgt. Ook heb je keuze tussen een open haard of een haard met een deurtje. Door een deurtje wordt de verbranding effectiever en zal de haard meer warmte uitstralen.

Plaatsen van een tuinhaard

Is de nieuwe tuinhaard aangeschaft, dan is het tijd om hier een mooi plekje voor te vinden. Ergens waar je met veel mensen dichtbij bij de warme vlammen kunt zitten en het veilig stoken is. De haard moet dus stabiel kunnen staan op een stevige ondergrond. Wil je de haard tegen een muur zetten, check dan eerst of die hittebestendig is. Eventueel kun je met een speciale hittebestendige plaat een hitteschild aanbrengen. Als de tuinhaard onder een overkapping komt, dan moet er een rookafvoerkanaal langs of door het afdak worden gemaakt. Houd hierbij rekening met de ramen in huis. Maak voor de veiligheid het rookafvoerkanaal in elk geval één keer per jaar schoon. Zo kun je het hele jaar door veilig genieten van je tuinhaard!

Lange zomeravonden bij de tuinhaard

Nu de haard staat, kun je eindelijk gaan genieten van het sfeervolle vuur. Het stoken op zich is voor veel mensen al een favoriete bezigheid, maar je kunt nog meer plezier aan de tuinhaard beleven. Met een barbecuerooster bijvoorbeeld kun je er ook prima in grillen. Leg een pizzasteen op het barbecuerooster en je kunt er ook pizza's in bakken. Gebruik bij het barbecueën wel kleine stukjes hout of houtskool. Na het eten stook je het vuur weer op met brandhout en kun je nog heerlijk lang nazitten.

Of je nu rustig naar de vlammen wil kijken, kille avonden van warmte wil voorzien of een gezellige barbecue wilt houden; een tuinhaard is de ideale sfeermaker!

MetalotermProfiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/ Bewust stoken 

 

Maandag: gesloten
Dinsdag en Woensdag:
op afspraak
Donder- en
Vrijdagochtend: Op afspraak
S'middags: geopend van half 2 tot 5
Zaterdag: open van 10 tot 4 uur

 

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 
9245 HB Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

                              

 

 

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden