Houtkachels

Ruim assortiment aan houtkachels in diverse stijlen

Een echte houtkachel koopt u bij Mulder haarden & kachels uit Nij Beets, Friesland. Houtkachels geven niet alleen een gezellige sfeer, maar hebben tegenwoordig ook een hoog rendement. Onze sfeerverwarmingen zorgen voor een toevoeging in uw woonkamer. 

Bent u op zoek naar het nostalgische gevoel van een echte houtkachel? Dan bent u bij Mulder Haarden aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment aan houtkachels. Er zijn kachels in verschillende materialen beschikbaar. Zo kunt u kiezen voor een keramische of een spekstenen houtkachel, of u gaat voor een mooie Scandinavische houtkachel.

Hieronder ziet u een impressie van onze collectie. In onze winkel vindt u echter nog veel meer modellen, maten en uitvoeringen. Kom gerust eens langs in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Morsø 6140
Morsø 6140

6100 serie

De Morsø serie 6100 werd ontworpen door onze eigen architect, Karsten Aagaard, die hiermee een elegante en tijdloze kachel maakte met een eigentijds karakter en indrukwekkende prestaties. De serie bestaat uit 7 modellen in gietijzer en een strak, puur ontwerp. Alle series sieren uw woonkamer discreet en stijlvol op met hun kenmerkende, ovalen vormen. De 6100 heeft het ecolabel met de Scandinavische zwaan en voldoet aan de strengste milieueisen.

6100 serie

De Morsø serie 6100 werd ontworpen door onze eigen architect, Karsten Aagaard, die hiermee een elegante en tijdloze kachel maakte met een eigentijds karakter en indrukwekkende prestaties. De serie bestaat uit 7 modellen in gietijzer en een strak, puur ontwerp. Alle series sieren uw woonkamer discreet en stijlvol op met hun kenmerkende, ovalen vormen. De 6100 heeft het ecolabel met de Scandinavische zwaan en voldoet aan de strengste milieueisen.

Capaciteit45-90 m2
Hoogte753 mm
Vermogen max.6 kw
Breedte451 mm
Maximale houtbloklengte30 cm
Gewicht100 kg
Morsø 6100 is een kleine, elegante 6kW kachel, ideaal voor vakantiehuizen, als bijverwarming of in andere situaties waar de warmtebehoefte niet zo groot is. De Morsø 6140 is een convectiekachel.

Waarom kiezen voor een houtkachel? 

Een houtkachel zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook voor veel warmte. Hierdoor hoeft u de CV minder hoog aan te zetten.  
Verder heeft een houtkachel een hoog rendement. Bij een open haard gaat vaak veel van de warmte door de schoorsteen naar buiten. Bij een houtkachel is dit niet het geval. Daarnaast ligt het houtverbruik een stuk lager waardoor u een stuk zuiniger kan stoken.  
De prijs van een houtkachel ligt ook lager dan die van bijvoorbeeld een gaskachel. Niet alleen het type is minder duur maar ook de brandstof, het hout, is in verhouding goedkoop.  
Een houtkachel is dus een goede optie voor als u sfeer maar ook warmte wil voor een lagere prijs.  

Welke kachel moet ik kiezen?  

Houtkachels zijn er in verschillende soorten en maten. Als u de kachel echt wilt gebruiken ter vervanging van uw CV, dan is een spekstenen houtkachel of een keramieken kachel een goede optie. Dit zijn accumulerende kachels. De stenen warmen langzaam op en verspreiden geleidelijk aan hun warmte. Dit geeft een aangenaam gevoel.  
U kunt ook kiezen voor een Scandinavische houtkachel. Modellen zoals de Dovre en de Jotul worden in Scandinaviëe zelf gemaakt. Deze modellen zijn op de Scandinavische winters ingericht. Met deze soorten kunt u bewust stoken. Ze zijn erop ingericht om zoveel mogelijk warmte uit één houtblok te halen. De kachels zijn daarom ook erg duurzaam.  
Bij Mulder Haarden verkopen wij verschillende merken houtkachels, waaronder:  

 Naast de soorten moet u ook nog letten op de maten. Wat voor formaat u nodig heeft, ligt aan de grootte van de ruimte waar u de kachel wil plaatsen. Bij Mulder Haarden in Nij Beets kunnen we u hier goed advies over geven.  

Stikstofbeleid kachels

In de kachelbranche is er al lange tijd sprake van stikstofbeleid voor houtkachels. Volgens het RIVM is het fijnstof wat vrijkomt bij het verbranden van hout namelijk net zo schadelijk als andere verbrandingsbronnen zoals bijvoorbeeld het verkeer. Veel kachels zijn op het stikstofbeleid aangepast maar de rookkanalen niet. Men koopt een kachel vanwege het uiterlijk van de kachel maar denken daarbij vaak niet goed aan andere belangrijke zaken zoals de grootte van de ruimte waar de kachel komt te staan. Als de kachel te groot is voor de ruimte dient u deze getemperd te branden, wat slechte verbranding, restafval en vieze raampjes veroorzaakt. Laat u daarom altijd goed voorlichten door een deskundige bij de aanschaf van een houtkachel! 

Wij inspireren u graag!

Op onze website vindt u een impressie van ons aanbod. Breng een bezoek aan onze showroom in Nij Beets om u te laten inspireren door onze volledige collectie houtkachels. Wij adviseren u graag welke houtkachel en welk systeem het beste past bij uw woonwensen.

MetalotermBewust stokenNHK Verkoop

Openingstijden:

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag t/m Vrijdag:

Zaterdag:
Gesloten
Gesloten
10.00 - 12.30 uur
& 13.30 - 17.00 uur
10.00 - 16.00 uur

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 9245 HB
Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

 

Check Gedaan Haard Aan

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden