Hoe een pelletkachel afstellen?

Heeft u een nieuwe pelletkachel gekocht? Nu nog even tijd om uw pelletkachel juist af te stellen! Waarom? Wanneer een pelletkachel goed afgesteld staat, kunt u optimaal genieten van een schone verbranding en rendement. Het afstellen van een pelletkachel is gelukkig niet onwijs lastig, het is wel goed om te weten wat u precies moet doen. U kunt een pelletkachel namelijk zelf afstellen. Heeft u toch hulp nodig? Neem gerust contact op en we helpen u verder! Springt u toch liever zelf in het diepe, maar vraagt u zich af hoe u een pelletkachel afstelt? Geen zorgen, wij gaan het u vertellen!

Pellettoevoer en bevoorrading controleren

Wanneer u begint met het afstellen van uw pelletkachel is het belangrijk om eerst te kijken naar de bevoorrading van de kachel. Zo is het noodzakelijk om de pelletverdeler regelmatig bij te vullen en om te controleren of dit belangrijke onderdeel niet geblokkeerd is. De toevoer van de pellets naar de kachel gebeurt automatisch. Pas wel de snelheid van de toevoer aan de kwaliteit van de pellets en het soort pellets. Door het kiezen van de juiste snelheid, houdt u de warmte in de verbrandingskamer. 

pelletkachel

Thermostaat programmeren

Pelletkachels zijn gelukkig geavanceerde en moderne kachels. Zo zijn pelletkachels bijvoorbeeld uitgerust met een programmeerde thermostaat en timer. Deze thermostaat is aangesloten op het elektriciteitsnet. Een sensor zorgt vervolgens voor een temperatuur in de ruimte. Doordat de thermostaat programmabeer is, kunt u de kachel al in de ochtend laten aanspringen. 

Basisinstellingen afstellen

Wanneer we spreken over een ‘normale’ pelletkachel dan hebben dze over het algemeen drie basisinstellingen, namelijk: manueel, temperature control en weekly. De manueel modus kunt u gebruiken om handmatig de temperatuur in te stellen. Met de temperature control kunt u de gewenste temperatuur aangeven en instellen. Met de weekly modus kunt u de kachel automatisch afstellen op uw voorkeur. Denk hier bijvoorbeeld aan het tijdsprogromma. 

Luchttoevoer controleren

Zoals u kunt verwachten is een juiste luchttoevoer essentieel voor het verbrandingsproces. Wij raden dan ook aan om een paar keer per week de luchttoevoer te controleren. Waar u op moet letten? Dat is roetvorming, bodemas en creosoot. 

pelletkachel halopelletkachel

Vergeet de onderhoud niet!

Net zoals eigenlijk alles om ons heen, dient ook een pelletkachel regelmatig en tijdig onderhouden te worden. Wij raden aan om een paar keer paar jaar de pelletkachel te onderhouden door u of door een expert. Waar moet u denken bij de onderhoud? U kunt denken aan:

•    Het schoonmaken van de ventilatoren
•    Het controleren van alle verbindingen
•    Het controleren van de elektronische onderdelen
•    Het schoonmaken van de schoorsteen
•    Het schoonmaken van het ventilatiesysteem

Advies of hulp nodig? Neem contact op!

Zoals u merkt is het afstellen van een pelletkachel niet per se lastig, maar het is wel handig om te weten wat u precies moet doen. Met onze tips kunt u nu zelf aan de slag met het afstellen van uw pelletkachel, vergeet daarbij het tijdige onderhoud niet! Komt u er niet uit en heeft u toch hulp nodig? Geen zorgen, u kunt bij Mulder Haarden terecht voor al uw problemen omtrent kachels en haarden. Wij helpen u graag bij het afstellen van uw pelletkachel!
 

MetalotermProfiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/ Bewust stoken 

 

Maandag: gesloten
Dinsdag en Woensdag:
op afspraak
Donder- en
Vrijdagochtend: Op afspraak
S'middags: geopend van half 2 tot 5
Zaterdag: open van 10 tot 4 uur

 

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 
9245 HB Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

                              

 

 

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden