Houtkachel kopen? Hier moet u op letten 

Een houtkachel is een aardige investering en het is dan ook belangrijk dat u de juiste kachel kiest. Er zijn allerlei verschillende houtkachels beschikbaar, met elk hun eigen specificaties en eigenschappen. Wanneer u een houtkachel neemt als sfeerkachel dient u een ander type aan te schaffen dan wanneer u deze wilt gebruiken als hoofdverwarming. Op deze pagina helpen wij u om zelfstandig tot de juiste keuze te komen. Lees snel verder en ontdek wat voor soort houtkachel het beste is voor uw situatie! 

Waarvoor gaat u de houtkachel gebruiken? 

In eerste instantie is het belangrijk om goed voor ogen te hebben waarvoor u de houtkachel precies voor wilt gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld een houtkachel voor de sfeer of wilt u deze ook gebruiken als hoofd of bijverwarming? Dit is belangrijk om het juiste vermogen van de kachel te kiezen, waarom dit belangrijk is leest u in de volgende alinea. 

Het juiste vermogen 

Om optimaal te kunnen genieten van uw houtkachel is het van groot belang dat deze het juiste vermogen heeft. Waar veel mensen een kachel met extra vermogen kiezen voor de zekerheid, raden wij dit af. Een kachel met een te hoog vermogen kan er namelijk voor zorgen dat het warmer wordt dan is gewenst. Daarnaast kan een houtkachel met te veel vermogen nooit optimaal branden, wat schadelijk is voor de kachel. Om deze reden is het juiste vermogen van uw houtkachel van groot belang, wij gaan graag met u in gesprek om u hierover te informeren. 

De afmetingen van de houtkachel 

Waar u nog meer op moet letten bij de aankoop van een houtkachel zijn de afmetingen van de kachel. Wanneer u deze in een ruimte als de woonkamer plaatst dient u van tevoren goed te weten hoeveel ruimte de kachel maximaal in beslag kan nemen. Let bij de aanschaf van de houtkachel op de afmetingen van de kachel en zorg ervoor dat dit past op de plek waar u de kachel wilt plaatsen.  

Wilt u liever een kachel die geen ruimte in beslag neemt? Dan is een houthaard wellicht een betere optie voor u! Een houthaard wordt in uw wand gemonteerd en neemt dus geen ruimte in beslag. 

Welk rookafvoerkanaal? 

Een kachel produceert verbrandingslucht die u niet in uw woning wilt hebben hangen. Om deze lucht af te voeren voorziet u de houtkachel van een schoorsteen of rookafvoerkanaal. Een schoorsteenkanaal is tevens van invloed op hoe goed de kachel brand. Neem eens een kijkje tussen de schoorsteenkanalen van Mulder Haarden of neem contact op en laat u adviseren. 

Wat is het budget? 

Houtkachels zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende prijsklassen, het is maar net hoe groot uw budget is. Om tot een kachel te komen met de door u gewenste functionaliteiten, binnen uw budget, is het handig om u te laten adviseren door experts.  

Laat u adviseren! 

Zo, nu kunt u weloverwogen een nieuwe houtkachel kopen. Het scheelt een hoop dat u de houtkachel koopt op basis van de eigenschappen van de kachel in plaats van het uiterlijk. In de praktijk blijkt helaas vaak het laatste leidend. Bij Mulder Haarden gaan we met u in gesprek om de tot beste modellen voor u te komen. Wilt u graag een adviesgesprek of heeft u vragen? Neem dan contact op! 

MetalotermProfiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/ Bewust stoken 

 

Maandag: gesloten
Dinsdag en Woensdag:
op afspraak
Donder- en
Vrijdagochtend: Op afspraak
S'middags: geopend van half 2 tot 5
Zaterdag: open van 10 tot 4 uur

 

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 
9245 HB Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

                              

 

 

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden