Houtkachels Friesland

Bent u in Friesland op zoek naar een echte houtkachel? Houtkachels staan tegenwoordig niet alleen garant voor een geweldige sfeer, maar ook voor een hoog rendement. Bij Mulder Haarden & Kachels in Nij Beets, Friesland, vindt u een groot assortiment houtkachels in alle soorten en maten. Bekijk ons assortiment of kom langs in onze showroom nabij Drachten. 

Bekijk ons assortiment

De voordelen van houtkachels

Ten opzichte van bijvoorbeeld een cv-ketel bieden houtkachels vele voordelen:

houtkachels friesland

Verschillende stijlen houtkachels bij Mulder Haarden in Friesland

Bij Mulder Haarden in Friesland vindt u houtkachels in allerlei verschillende stijlen.

Houtkachels kopen in Friesland bij Mulder Haarden

Bent u op zoek naar het nostalgische gevoel van een echte houtkachel? Kom dan langs in Friesland bij Mulder Haarden & Kachels. In onze winkel vindt u nog meer mooie modellen dan op onze website. Laat u inspireren en adviseren in onze gezellige showroom. Wij voorzien u van persoonlijke begeleiding en bieden een verwarmende service!

Bekijk ons assortiment

Praktische tips voor het aansteken van uw houtkachel

Houtkachels is de bron van warmte en gezelligheid in uw woonkamer. Om de sfeer optimaal in huis te brengen is het belangrijk om de houtkachel op de juiste manier aan te steken. Wij hebben daarom een aantal praktische tips voor het aansteken van uw houtkachel:

1. Gebruik de “Zwitserse methode” “Omgekeerd stoken”

De Zwitsers weten wel wat stoken is. Uit een Zwitsers onderzoek vanuit de overheid is een nieuwe methode van stoken naar voren gekomen, oftewel het “omgekeerd stoken”. Dit is een nieuwe, milieuvriendelijke manier van het aansteken van je houtkachel.

2. Het opvullen van de bodem met het juiste type hout 

Start met het opvullen van de bodem van de houtkachel. Doe dit met goed hout dat volledig brandbaar is. Echter, kan dit alleen met schoon en droog hout dat minimaal twee jaar op droge, uiterst goed geventileerde ruimte heeft gelegen. Met een vochtpercentage tussen de 12 tot 15%, het liefst nooit boven de 20%. 

3. Opbouw van het hout 

Wanneer het juiste hout tot beschikking is, is het belangrijk te beginnen met het kruislings leggen van de houtblokken. Leg vervolgens hier milieuvriendelijke aanmaakblokjes en aanmaakhout op. Het liefst geen krant! De verbranding van de inkt is ongezond en tevens slecht voor het milieu.

4. Luchttoevoer in een houtkachel

Zuurstof is van essentieel belang voor een houtkachel. Zorg ervoor dat de luchttoevoer maximaal is en laat de aanmaakblokjes of aanmaakhout goed branden. Wanneer de houtkachel op temperatuur is en het hout roodgloeiend is, plaatst u er een aantal houtblokken bij.

5. Zet het deurtje op een klein kiertje

Zorg voor wat luchtstroom om het hout goed op temperatuur te krijgen. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om een kamer te hebben die goed geventileerd kan worden. 

MetalotermProfiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/ Bewust stoken 

 

Maandag: gesloten
Dinsdag en Woensdag:
op afspraak
Donder- en
Vrijdagochtend: Op afspraak
S'middags: geopend van half 2 tot 5
Zaterdag: open van 10 tot 4 uur

 

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 
9245 HB Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

                              

 

 

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden