Schoorsteen- en kanaalrenovatie

Wanneer moet u renoveren?

Over het algemeen kan men stellen dat wat oudere bestaande gemetselde rookgaskanalen niet geschikt zijn voor aansluiting van een kachel of inbouwhaard. Denk hierbij aan woningen die gebouwd zijn voor 1975. Er zijn bepaalde kenmerken waaraan u kunt merken dat uw rookgaskanaal toe is aan een renovatie. Een veelvoorkomend kenmerk is een lek in het kanaal. Een lek kan stank of zelfs rook met zich meebrengen. Een ouder gemetseld kanaal heeft daarbij vaak uitstekels waar veel vuil aan kan blijven kleven. Ook wanneer u dit ziet is het slim om het rookgaskanaal te gaan renoveren.  

Advies schoorsteen- en kanaalrenovatie

Maar hoe gaat zo een renovatie van een rookkanaal precies? Als eerste is het belangrijk om te weten of het kanaal recht is. Dit is namelijk bepalend voor het soort buis dat er gebruikt moet worden voor het kanaal: een vast kanaal bestaand uit 1 meter lange pijpen of een flexibel rookkanaal die aan een stuk lang is. Daarna moet de diameter van het rookkanaal bepaald worden. Deze moet immers aansluiten bij de diameter van de kacheluitgang. De lengte van het rookkanaal zelf is te bepalen door de hoogte van al de verdiepingen op te meten.  

RVS-rookkanaal

Voor het renoveren van rookgaskanalen wordt vaak een rvs-rookkanaal gebruikt. Deze hebben de volgende voordelen 

Je hebt verschillende soorten rvs-rookkanalen die je kunt gebruiken bij het renoveren van het rookgaskanaal. Zo heb je enkelwandige systemen, die bij de renovatie van een schoorsteenkanaal worden gebruikt om een openhaard met een schoorsteenkanaal te verbinden. Deze zijn echter niet brandwerend, en kan dus niet door een dak gevoerd worden. Dubbelwandige rvs-rookkanalen zijn daarentegen wel brandwereld. Deze worden vaak gebruikt bij de installatie van een nieuw rookkanaal of de renovatie van een bestaande schoorsteen. Als laatste heb je het flexibele rookkanaal, die je dus kunt gebruiken voor een kanaal die niet recht is. Deze zijn er in enkel- als dubbelwandige varianten, echter word sterk aangeraden om altijd een dubbelwandige te gebruiken voor de veiligheid.  

 

MetalotermBewust stokenNHK Verkoop

Openingstijden: 

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag t/m Vrijdag:

Zaterdag:
Gesloten
Gesloten
10.00 - 12.30 uur
& 13.30 - 17.00 uur
10.00 - 16.00 uur

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 9245 HB
Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

 

Check Gedaan Haard Aan

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden