Schoorsteenrenovatie

Wanneer is een schoorsteenrenovatie nodig?

Over het algemeen kan men stellen dat wat oudere bestaande gemetselde rookgaskanalen niet geschikt zijn voor aansluiting van een kachel of inbouwhaard. Denk hierbij aan woningen die gebouwd zijn voor 1975. Er zijn bepaalde kenmerken waaraan u kunt merken dat uw rookgaskanaal toe is aan een schoorsteenrenovatie. Een veelvoorkomend kenmerk is een lek in het kanaal. Een lek kan stank of zelfs rook met zich meebrengen. Een ouder gemetseld kanaal heeft daarbij vaak uitstekels waar veel vuil aan kan blijven kleven. Daarnaast is het altijd verstandig om uw schoorsteen te laten renoveren wanneer deze ernstige gebreken vertoond. Hierbij kunt u denken aan slechte voegen, als of mosvorming.  

Vermoed u dat uw schoorsteen of rookgaskanaal toe is aan reiniging of schoorsteenrenovatie? Wij van Mulder Haarden voorzien u graag van passend advies. Neem contact op! 

Waarom een schoorsteenrenovatie? 

Een schone en gerenoveerde schoorsteen is allereerst veilig. Wanneer het rookgaskanaal verstopt raakt is de kans op een schoonsteenbrand aanzienlijk groter, dan wanneer uw rookgaskanaal schoon en gerenoveerd is. Bovendien kunnen verouderde en vuile rookgaskanalen ervoor zorgen dat uw cv-installatie minder efficiënt loopt. Dit betekent dat uw stookkosten hoger uitvallen en u meer uitstoot levert.

Advies voor een schoorsteenrenovatie

Maar hoe gaat zo een renovatie van een rookkanaal precies? Als eerste is het belangrijk om te weten of het kanaal recht is. Dit is namelijk bepalend voor het soort buis dat er gebruikt moet worden voor het kanaal: een vast kanaal bestaand uit 1 meter lange pijpen of een flexibel rookkanaal die aan een stuk lang is. Daarna moet de diameter van het rookkanaal bepaald worden. Deze moet immers aansluiten bij de diameter van de kacheluitgang. De lengte van het rookkanaal zelf is te bepalen door de hoogte van al de verdiepingen op te meten. 

 Wat kost een schoorsteenrenovatie?

Is jouw schoorsteen toe aan een opknapbeurt, maar ben je benieuwd wat zo’n schoorsteenrenovatie je ongeveer gaat kosten? Het is lastig te zeggen. Het ligt namelijk geheel aan de staat van de schoorsteen. Is de schoorsteen er heel erg aan toe? Dan kost het natuurlijk meer om deze in goede staat te krijgen dan wanneer de schoorsteen alleen even schoongemaakt hoeft te worden. Gemiddeld gezien kan de prijs van een schoorsteenrenovatie beginnen bij ongeveer 800 euro en kan opladen tot de 5000 euro. Het ligt er dus aan wat de staat is van de schoorsteen. Bij een basis renovatie kunt u uitgaan van ongeveer 1000 euro en bij een grote renovatie rond de 5000 euro. 

RVS-rookkanaal

Voor een schoorsteenrenovatie van rookgaskanalen wordt vaak een rvs-rookkanaal gebruikt. Deze hebben de volgende voordelen 

Er zijn verschillende soorten rvs-rookkanalen die gebruikt kunnen worden bij het renoveren van het rookgaskanaal. Zo zijn er enkelwandige systemen, die bij de schoorsteenrenovatie van een schoorsteenkanaal worden gebruikt om een openhaard met een schoorsteenkanaal te verbinden. Deze zijn echter niet brandwerend, en kan dus niet door een dak gevoerd worden. Dubbelwandige rvs-rookkanalen zijn daarentegen wel brandwerend. Deze worden vaak gebruikt bij de installatie van een nieuw rookkanaal of de renovatie van een bestaande schoorsteen. Als laatste hebben we het flexibele rookkanaal, die dus gebruikt kan worden voor een kanaal die niet recht is. Deze zijn erin enkel- als dubbelwandige varianten, echter wordt sterk aangeraden om altijd een dubbelwandige te gebruiken voor de veiligheid.

Schoorsteenrenovatie in Friesland en omstreken

Woon je in Friesland en is uw schoorsteen toe aan renovatie? Dan ben je bij Mulder Haarden aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring in het renoveren van schoorstenen. Onze experts komen graag bij u langs om zo de beste aanpak met u door te nemen. 

Schoorsteenrenovatie door Mulder Haarden 

Bij Mulder Haarden zoeken we de beste oplossing voor uw situatie. U kunt er altijd voor kiezen of de schoorsteen of het rookgaskanaal volledig te vervangen, wanneer u bijvoorbeeld in een verbouwing zit. Echter is het volledig vervangen van de schoorsteen of het rookgaskanaal vaak niet nodig en bent u veel voordeliger uit wanneer u dit laat renoveren. Onze experts bekijken wat de beste aanpak is voor de schoorsteenrenovatie, want elke vorm van beschadiging of vuil in het kanaal is anders. Samen met u zoeken wij naar een passende en voordelige oplossing. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op! 

MetalotermProfiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/ Bewust stoken 

 

Maandag: gesloten
Dinsdag en Woensdag:
op afspraak
Donder- en
Vrijdagochtend: Op afspraak
S'middags: geopend van half 2 tot 5
Zaterdag: open van 10 tot 4 uur

 

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 
9245 HB Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

                              

 

 

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden