Wat is een pelletkachel? 

Een pelletkachel kunt u zien als een moderne variant van de houtkachel, die brand op pellets. Pellets bestaan uit samengeperst resthout en zaagsel, best duurzaam dus. Hoewel een pelletkachel enigszins lijkt op een houtkachel is de werking volkomen anders. Een pelletkachel is namelijk elektrisch en is dus in staat automatisch de door uw gewenste temperatuur te bereiken en vasthouden. Meer weten over pelletkachels? Lees dan verder! 

Hoe werkt een pelletkachel? 

De pellets worden in de voorraadtank van de pelletkachel opgeslagen. Een vijzel (wormschroef) zorgt dat deze in het branderbakje terecht komen. Wanneer de kachel wordt aangezet zorgt een gloeispiraal voor de ontsteking. Op de display van de kachel (of afstandsbediening) kunt u de gewenste temperatuur instellen. De kachel zorgt dan automatisch dat deze temperatuur wordt bereikt en vastgehouden. De schone verwarmde lucht wordt voor het overgrote deel door een ventilator de ruimte in geblazen, de overige warmte wordt omgezet in stralingswarmte. 

De voor- en nadelen van een pelletkachel 

De pelletkachel wordt vaak de moderne variant van de houtkachel genoemd. Deze vergelijking komt voornamelijk doordat achter het glas van een pelletkachel de vlammen zichtbaar branden. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van zo’n pelletkachel?  

Voordelen van een pelletkachel 

Nadelen van een pelletkachel 

MCZ pelletkachels van Mulder Haarden & kachels 

Mulder Haarden & Kachels is dealer van de pelletkachels van het Italiaanse merk MCZ. De pelletkachels van MCZ zijn enorm zuinig en een stuk stiller dan exemplaren van andere merken. Daarnaast zijn de MCZ pelletkachels relatief onderhoudsarm en zijn deze zeer gebruiksvriendelijk, zo komen de meeste MCZ pelletkachels met een afstandsbediening. Zo hoeft u niet eens meer op te staan om de temperatuur aan te passen! 

Pelletkachel kopen bij Mulder Haarden 

Bij Mulder Haarden & Kachels hebben we een fraai aanbod van de beste pelletkachels van het Italiaanse merk PCZ. Een pelletkachel is een flinke investering, omdat wij het belangrijk vinden dat u de juiste keuzen maakt nodigen we u dan ook graag uit in onze showroom in Nij Beets. Hier kunt u in alle rust verschillende modellen bekijken en kunnen wij u helpen bij het komen tot de juiste keuze voor uw persoonlijke situatie. 

 

MetalotermProfiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/ Bewust stoken 

 

Maandag: gesloten
Dinsdag en Woensdag:
op afspraak
Donder- en
Vrijdagochtend: Op afspraak
S'middags: geopend van half 2 tot 5
Zaterdag: open van 10 tot 4 uur

 

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 
9245 HB Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

                              

 

 

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden