Wat kost een houtkachel?  

Op zoek naar een kachel voor uw huis? Een houtkachel geeft niet alleen een erg gezellige sfeer, maar heeft ook nog eens een hoog rendement. Een houtkachel is dan ook een goede toevoeging voor elk huis. Maar wat kost een houtkachel eigenlijk? En waar komen die kosten vandaag? Hieronder kunt u er meer over lezen.  

De kosten van een houtkachel zijn afhankelijk van een heel aantal verschillende factoren. Hieronder staan de factoren op een rijtje.  

Het rookkanaal 

Bij de kosten van een houtkachel moet u niet alleen naar de kachel zelf kijken, maar ook het rookkanaal. Heeft u bijvoorbeeld nog geen voorzieningen in de woning voor een kachel? Dan zullen er gaten in de vloer geboord moeten worden en moet er een rookkanaal geplaatst worden. De kosten hiervoor liggen uiteraard hoger dan het plaatsen van een kachel in een huis waar zich al een gemetseld kanaal bevindt. Hier moet vooral nog een flexibel afvoer doorheen getrokken worden. De kosten voor het rookkanaal zijn dus afhankelijk van uw eigen situatie.  

Wat kost een houtkachel?  

De houtkachel zelf kost natuurlijk ook geld. Er zijn enorm veel soorten houtkachels en ook een hoop formaten. De prijzen verschillen erg per soort en per formaat. Hoe groter de kachel, hoe duurde de houtkachel zal zijn. Ook het soort kachel verschilt in prijs. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een keramieken kachel of een spekstenen houtkachel. Deze kunt u ook gebruiken ter vervanging van uw CV. Maar er zjin ook Scandinavische houtkachel. De kosten van de houtkachel zijn dus afhankelijk van de grootte en het soort kachel dat u graag wilt. 

Daarnaast verschillen de prijzen van de kachels natuurlijk ook per merk. Wilt u weten wat een houtkachel kost? Kijk dan even naar de prijzen per merk. Zo kunt u ook een beter beeld vormen van wat een houtkachel ongeveer gaat kosten.  

Houtkachel vs een gaskachel 

U vraagt zich natuurlijk af wat kost een houtkachel? Een andere vraag die dan wellicht ook naar boven komt is: is een houtkachel voordeliger dan een ander soort kachel? Het antwoord daarop is zeker ja! De prijs van een houtkachel ligt lager dan die van een gaskachel. Niet alleen is het soort kachel minder duur, maar ook de brandstof is goedkoper. Bij een houtkachel stookt u op hout, wat in verhouding minder geld kost dan een gaskachel.  

De conclusie: wat kost een houtkachel?  

De prijs van een houtkachel is dus afhankelijk van uw eigen situatie en wensen. Heeft u al een rookkanaal of niet, en wilt u een spekstenen houtkachel of juist een Scandinavische houtkachel? En bent u op zoek naar een grote houtkachel of juist een kleinere? Al deze zaken hebben invloed op de prijs. Om een goede prijs te bepalen kunt u langskomen bij Mulder Haarden in Friesland. Wij kunnen u adviseren en helpen bij het vinden van de beste houtkachel voor u!  

 

MetalotermProfiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/ Bewust stoken 

 

Maandag: gesloten
Dinsdag en Woensdag:
op afspraak
Donder- en
Vrijdagochtend: Op afspraak
S'middags: geopend van half 2 tot 5
Zaterdag: open van 10 tot 4 uur

 

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 
9245 HB Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

                              

 

 

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden