Wat kost een pelletkachel?

Bent u van plan een pelletkachel te kopen? U bent niet de enige! Pelletkachels zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Dit is dan ook niet zo gek als we kijken naar de voordelen van peletkachels. Op zoek naar een pelletkachel, maar vraagt u zich af wat een pelletkachel kost? Dan bent u hier op de juiste plek. We vertellen u graag meer over de prijs van een gemiddelde pelletkachel en wat de hoogte van de prijs bepaald. Benieuwd? We leggen het je uit!

Wat kost een pelletkachel nu precies?

Pelletkachels komen in verschillende soorten en maten. Er is dus geen vaste prijs te noemen. De hoogte van de prijs is geheel afhankelijk van uw wensen. Zoekt u een pelletkachel met veel capaciteit, wilt u de kachel ook laten installeren, wilt u een Italiaanse pelletkachel en wat voor motor wilt u? Allemaal vragen die de prijs enorm kunnen beïnvloeden. Over het algemeen kunt u al een pelletkachel vinden vanaf 700 euro. Let wel op dat dit vaak kachels zijn van Chinese merken. Dit vindt je dan ook terug in de kwaliteit. Bent u op zoek naar een pelletkachel van hoge kwaliteit? Dan moet u aan prijzen denken vanaf de 1500 euro.

Factoren die de prijs bepalen

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. Één van de belangrijkste factoren is toch wel het materiaal. Zo zijn er kachels gemaakt van gietijzer met plaatstaal, kachels van vuurvast klei en kachels van klei en vermiculiet. Een pelletkachel van gietijzer is de voordeligste van de drie, echter houden ze warmte minder lang vast en stoken ze dus minder effectief. Een kachel van vuurvast klei houdt de warmte daarentegen wel langer vast, hierdoor is het rendement ook hoger. Dit vindt je wel terug in de prijs. Een vuurvast klei kachel is namelijk flink wat duurder. De duurste en meest energiezuinige optie is de kachel van klei en vermiculiet. De prijs van uw pelletkachel hangt dus sterk af van het materiaal. Andere factoren die de prijs bepalen zijn bijvoorbeeld ook de aanwezigheid van en rookkanaal, de lengte hiervan, het aantal kanalen en het materiaal van het rookkanaal.

 Voordelen van een pelletkachel

Pelletkachels zijn razend populair, en dat is niet voor niets. Ze hebben namelijk enorm veel voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje:

Zijn er dan ook nadelen? Ja. De nadelen van pelletkachels zijn dan er uitstoot is van fijnstof en CO2. Daarbij is er een droge opslag nodig en dient het reservoir regelmatig bijgevuld te worden.

Pelletkachel kopen bij Mulder haarden

Hoe u het ook wendt of keert pelletkachels zijn enorm populair en zeker de investering waard. Bent u op zoek naar een pelletkachel? Bij Mulder Haarden beschikken wij over vele mooie modellen. Met een pelletkachel haalt u sfeer en warmte in huis en behaalt u al snel een rendement van 90%! Koop nu uw pelletkachel bij Mulder Haarden. 
 

MetalotermProfiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/ Bewust stoken 

 

Maandag: gesloten
Dinsdag en Woensdag:
op afspraak
Donder- en
Vrijdagochtend: Op afspraak
S'middags: geopend van half 2 tot 5
Zaterdag: open van 10 tot 4 uur

 

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 
9245 HB Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

                              

 

 

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden