Welke houtkachel heeft het hoogste rendement?

Bent u op zoek naar een houtkachel, maar twijfelt u nog over welke? Begrijpelijk! Wanneer u een houtkachel zoekt dan wilt u natuurlijk thuiskomen met een mooie houtkachel die ook nog eens een hoog rendement heeft. Maar welke houtkachel heeft nu het hoogste rendement? Goede vraag. Het aanschaffen van een nieuwe houtkachel die voldoet aan uw wensen is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn wij de moeilijkste niet en helpen u graag bij deze keuze. Welke houtkachel heeft het hoogste rendement? Wij gaan het u uitleggen! Leest u mee?

Wat is rendement nu precies?

Eerst even terug naar de basis, want wat is rendement dan nu eigenlijk? Om in één zin even antwoord te geven op deze vraag: Het rendement is de hoeveelheid nuttige warmte de kachel per kilogram hout oplevert die verbrand wordt. Het gaat hier dus om de gebruikte warmte, de warmte die gebruikt wordt om de ruimte te verwarmen. Een houtkachel van bijvoorbeeld 20 jaar oud haalt maar de helft van de warmte uit het hout. Een moderne houtkachel daarentegen haalt boven de 75%. Wist je dat houtkachels tot zelfs boven de 90% kunnen behalen? Ter vergelijking heeft een open haard een rendement van maar 10%. Wil je dus een woonkamer opwarmen met een openhaard in plaats van een houtkachel? Dan heb je wel 10 keer zoveel hout nodig. 

Hoog rendement niet alleen goed voor uw portemonnee

Je raadt het al, een hoog rendement is natuurlijk niet alleen goed voor uw portemonnee. Naast dat het goedkoper voor u is, bespaart u ook nog eens flink op het verbruikte hout. Een kachel die minder verbruikt, stoot automatisch ook flink wat minder schadelijke stoffen uit. Hiermee wordt het milieu minder belast. Door het aanschaffen van een houtkachel bespaart u dus niet alleen in uw portemonnee, maar draagt u ook uw steentje bij aan het verduurzamen!

Het verschil tussen een oude en nieuwe houtkachel

De wereld ontwikkelt zich continu. Elke dag zijn er weer slimme koppen bezig met het verbeteren en ontwikkelen van de wereld op vrijwel elk vlak. Ook de technologie achter houtkachels zit niet stil. Steeds worden er nieuwe innovaties doorgevoerd, die de warmteopbrengst en het rendement van de kachels verbeteren. Bent u op zoek naar een houtkachel met een hoog rendement? Dan komt u dus al gauw uit bij een moderne houtkachel.

Hoe herkent u een moderne houtkachel?

Hoe herkent u een moderne houtkachel t.o.v. een ouder model? Dat gaan we je uitleggen! Van de buitenkant is het misschien iets lastiger te zien op het eerste oogopslag, maar wanneer we kijken naar de binnenkant dan vallen er een aantal aspecten al meteen op. Zo valt meteen op dat de brandkamer er erg anders uitziet bij een moderne houtkachel. Boven het vuur zijn namelijk verschillende ‘schotten’ geplaatst. Deze dienen om de rookgassen af te buigen. Waarom? Nou, dit heeft eigenlijk twee redenen:

1.    Om de rookgassen nog een keer door het vuur te laten gaan. Op deze manier verbrande de laatste restjes ook.
2.    De warmte verdwijnt zo niet meteen in de schoorsteen. Zo wordt er dus meer warmte afgegeven.

Als we kijken naar de luchttoevoer dan kunnen we ook met zekerheid stellen dat die van de moderne kachels ook sterk zijn verbeterd. Dankzij allerlei moderne technieken is het rendement enorm gestegen. Zo wordt bijvoorbeeld de lucht voorverwarmt en wordt de luchttoevoer ook beter geregeld. 

Welke houtkachels hebben een hoog rendement?

Nu je weet wat rendement precies is en hoe je een moderne houtkachel kan herkennen is het tijd om antwoord te geven op de vraag welke houtkachels nu een hoog rendement hebben. Het is nu wel duidelijk dat wanneer je een houtkachel met hoog rendement zoekt, je al gauw bij een moderne houtkachel uitkomt. In ons assortiment vindt u een ruim aanbod aan moderne houtkachels met een hoog rendement. Neem een kijkje tussen onze houtkachels en bestel vandaag nog uw houtkachel met een hoog rendement.

Bekijk hier onze houtkachels

Houtkachel met hoog rendement kopen bij Mulder Haarden

Bent u op zoek naar een houtkachel met hoog rendement? U kunt stoppen met zoeken. Wij van Mulder Haarden verkopen enkel en alleen houtkachels met het hoogste rendement. Zo bent u altijd verzekerd van kwaliteit en zit u er ook nog eens warmpjes bij! Neem een kijkje in ons assortiment en laat u verassen door onze prachtige houtkachels. Heeft u vragen? Neem gerust contact op en we adviseren u!
 

MetalotermProfiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/ Bewust stoken 

 

Maandag: gesloten
Dinsdag en Woensdag:
op afspraak
Donder- en
Vrijdagochtend: Op afspraak
S'middags: geopend van half 2 tot 5
Zaterdag: open van 10 tot 4 uur

 

Contact:

Mulder Haarden & Kachels
Leppedyk 1a 
9245 HB Nij Beets

Telefoon (0512) 46 11 31
info@mulderhaarden.nl

Sitemap

Bekijk ook:

 

Beoordeling door klanten : 9.1/10 - 88 beoordelingeninfo@mulderhaarden.nl   |  Telefoon 0512 - 46 11 31

                              

 

 

Mulder Haarden & Kachels

Beoordeling door klanten:
9.1 / 10 - 88 beoordelingen
Mulder Haarden